Paștele, programe speciale la Televiziunea Publică. Catolicii și ortodocșii vor trăi emoția Pătimirii Domnului în direct, la TVR 1 și TVR 2

9 aprilie 2020, 16:33

În Vinerea Sfântă, creștinii catolici vor trăi emoția Pătimirii Domnului în direct, la TVR2, de la ora 17.00. În acest an toate slujbele religioase se țin fără public, dar cu telespectatori.

Prin transmisiunile de la Vatican și Catedrala Romano-catolică Sfântul Iosif din București, sâmbătă și duminică, în casele tuturor va răsuna Evanghelia Paștelui, și vestea cea bună a Învierii.

În prima zi de sărbătoare, Mesajul Urbi et Orbi al Papei Francisc va ajunge la toți creștinii, în direct la TVR 2.

Într-o serie de ediții speciale la TVR 1, credincioșii ortodocși vor face și ei „Pași spre Înviere”. Din Lunea Mare și până în Vinerea Patimilor, de la ora 13.30, Părintele Constantin Necula va explica semnificația fiecărei zile ce ne aduce mai aproape de Paștele Ortodox.

Credincioșii ortodocși se vor bucura de Slujba de Înviere în direct la TVR1, de la ora 23.45. Ceremonia religioasă va fi oficiată de Preafericitul Părinte Daniel în Catedrala Patriarhală. Bucuria luminii sfinte va răzbate și de la Mănăstirea maramureșeana Sfânta Ana de la Rohia, într-o transmisiune emoționantă. Iar cele mai importante evenimente religioase din țară și din străinătate vor putea fi urmărite în prima zi de Paște, de la 7.00 dimineața într-o ediție specială Universul Credinței.

PAŞTELE ORTODOX ÎN DIRECT LA TVR 1

17 aprilie – ora 18.00 – Slujba Prohodului, Catedrala Patriarhală

18 aprilie – ora 23.00 – Sfintele Paşti 2020 – Lumina din fereastră!

18 aprilie – ora 23.45 – Slujba Învierii, Catedrala Patriarhală

19 aprilie – ora 12.00 – Slujba celei de a doua Învieri.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă