Centre de testare în aeroporturi din Germania. Austria, controale la frontieră și verificarea testelor Covid-19
28 Iulie 2020, 12:51
(actualizat 28 Iulie 2020, 12:54)

A crescut numărul infectărilor în Germania în perioada vacanțelor. Autoritățile au introdus noi măsuri pe aeroporturi. S-au instalat stații de testare pentru călătorii care se întorc din regiunile de risc. Și Austria a intensificat controalele la frontiere și cere teste negative Covid la intrarea în țară.

Autoritățile germane au luat decizia de a testa pasagerii pe aeroporturi după ce a crescut numărul infectărilor în ultimul timp. Au fost instalate astfel de centre în aeroporturile din Dusseldorf , Frankfurt și Munchen. Se fac 1000 de teste zilnic, iar capacitatea vafi crescută la 5000 de teste în următoarele zile.

Seful cancelariei de la Berlin a declarat că situația trebuie ținută sub control în perioada vacanțelor că să nu se înregistreze probleme mari lunile următoare.

Și Austria a introdus controale suplimentare la frontieră după ce a interzis zborurile din mai multe țări considerate cu risc de infecție crescut, printre care și România. Cine nu prezintă un test negativ Covid intră automat în carantină 10 zile și face un test în Austria.

Poliția austriacă poate decide în frontieră controale suplimentare asupra călătorilor și beneficiază de sprijinul armatei. Slovenia și Croația sunt considerate destinații turistice fără risc pentru austrieci, așa că verificările sunt simplificate în cazul persoanelor care vin din aceste zone.