Centrele de testare Covid, luate cu asalt în SUA, Israel și țări europene. OMS: Multiplicarea cazurilor poate creşte riscul apariţiei unei variante mai periculoase a coronavirusului

5 ianuarie 2022, 12:42

Francezii se apropie de 300.000 de noi cazuri zilnice, britanicii depășesc 200.000, iar în Grecia au fost peste 50.000 de infectari într-o singură zi. Cozile sunt imense în fața centrelor de testare din Atena; mulți dintre cei care se așază la rând au deja simptome asemănătoare infectării cu Covid.

Aceleași cozi în Belgrad, capitala Serbiei și în multe alte locuri din Europa. Continentul a înregistrat peste 100 de milioane de cazuri de COVID de la începutul pandemiei şi peste cinci milioane de cazuri noi în decurs de o săptămână, ceea ce – după cum spune Organizația Mondială a Sănătății – „eclipsează aproape tot ce s-a văzut până în prezent”.

Însă ca număr de infectari zilnice, Statele Unite dețin recordul mondial: peste un milion de cazuri.

Imaginile sunt grăitoare: cozile imense pentru un test Covid arată cât de speriați sunt americanii.

Problema este că avem o capacitate de testare limitată, în această ţară. Trebuie să testăm mai mult. Testarea trebuie să crească în întreaga ţară, pentru a putea fi oprită răspândirea virusului, a accentuat medicul David Angus.

Președintele Biden a promis că vor fi înființate peste tot mai multe centre de testare și că va cumpăra încă 500 de milioane de teste rapide pentru americani.

Nu este clar însă când vor începe aceste măsuri să aibă efect asupra lungimii cozilor la care oamenii pierd ore în șir.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite