Centrul Levada a luat pulsul societății ruse: Jumătate dintre ruși simt anxietate și teamă privind mobilizarea decretată de Putin

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
30 septembrie 2022, 10:20

Alte emoții populare în rândul cetățenilor Federației Ruse au fost „șoc” și „mândrie pentru Rusia” (23%), 13% s-au simțit indignați, iar 11% au fost deprimați.

În contextul proiectului, rușii au început să urmărească mai îndeaproape războiul – ponderea persoanelor interesate de evenimentele din Ucraina a crescut la 66% (în august a fost de 51%, iar în martie, 64%). 88% au răspuns afirmativ la întrebarea „Sunteți îngrijorat de cursul evenimentelor din Ucraina?” – în creștere de la 74% în august.

Nivelurile de interes pentru război se corelează direct cu vârsta – doar 45% dintre rușii cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani urmăresc subiectul, comparativ cu 78% dintre rușii de 55 de ani și de vârste mai mari.

Nivelul de sprijin pentru acțiunile trupelor ruse în acest sondaj a fost cel mai scăzut de la începutul războiului. 44% au spus că „suțin cu siguranță” acțiunile trupelor și 28% au spus că le „suțin oarecum”. În august, aceste cifre au fost de 46%, respectiv 30%, iar în martie – 52% și 28%.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite