Ceremonie de înfiinţare a Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est la Cincu. Iohannis: O unitate militară prinde viață când primește drapelul

23 iulie 2020, 08:52

Este o unitate nouă și după cum știm, o unitate militară prinde viață în momentul în care primește drapelul. Acest lucru s-a întâmplat astăzi aici în poligonul de la Cincu, a declarat președintele Klaus Iohannis în cadrul ceremoniei.

După prezentarea ordinului de împuternicire a comandantului MNC-SE, căruia i-a fost înmânat Drapelul de Identificare al Corpului Multinaţional Sud-Est, va avea loc etapa finală a Exerciţiului cu termen scurt de notificare (ETSN), cu participarea integrată a unor unităţi şi mari unităţi ce aparţin Forţelor Terestre şi Forţele Aeriene Române.

Exerciţiul, la care participă aproximativ 1.000 de militari şi peste 200 mijloace tehnice, are ca scop perfecţionarea procesului de integrare a capabilităţilor militare pentru executarea sincronizată a unor acţiuni complexe.

Exerciţiul îşi propune, totodată, verificarea stării de operativitate a structurilor din subordine, fără parcurgerea etapelor de planificare obişnuite pentru organizarea unui exerciţiu la acest nivel, şi urmăreşte ca, în termen de cinci zile de la notificare, structurile din subordine să fie în măsură să-şi demonstreze capacitatea de luptă în context interarme, multi-domeniu şi întrunit, precizează Ministerul Apărării.

MApN menţionează că desfăşurarea celor două activităţi va fi adaptată actualului context pandemic şi vor fi luate, astfel, toate măsurile de protecţie sanitară şi distanţare socială.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă