Cererea de apă de colonie a crescut în Turcia. Oamenii folosesc parfumul pe post de dezinfectant

12 mai 2020, 08:51

Numit kolonia în turcă, parfumul are o mare popularitate. Rețeta este simplă: etanol, apă și esență aromatică. Conținutul mare de alcool îl face și un bun dezinfectant. Atelier Rebul este unul dintre cele mai vechi și cunoscute parfumuri din Turcia.

Asli Bahadir, director de cercetare Rebul: De la declanşarea epidemiei de COVID 19, în Turcia oamenii au solicitat mai multă apă de colonie, produs cosmetic cu proprietăţi dezinfectante.Motivul este că acest produs conţine 60% sau chiar mai mult etanol care are un efect fatal asupra viruşilor, bacteriilor şi a altor microorganisme.

Atelier Rebul produce apă de colonie din 1895. Oferă mai multe variante, de la tradițională lavandă la lămâie și mai nou ceai verde.

Nuket Filiba, fondator Atelier Rebul: Cultura apei de colonie a existat în Turcia încă din perioada otomană. A fost preluată la sfârşitul secolului al XIX-lea. Atunci era folosită pentru igienă, sănătate, curăţenie. Ulterior, a fost folosită şi în alte aspecte ale vieţii noastre. De exemplu, se oferă ritualic în case, restaurante, autobuze. Ritualul de oferire a acestui produs este un simbol al ospitalităţii.

Compania a primit cereri mari și din Qatar, Japonia și Emiratele Arabe Unite. Guvernul turc nu a impus o izolare totală și a preferat să introducă restricții de circulație în weekend.

Au fost redeschise mall-urile, saloanele de frizeri sau coafură, dar pe bază de programare și reducerea la jumătate a numărului clienților. Măștile sunt obligatorii în transportul în comun și în spațiile publice închise.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă