Cerşetoare cu păpuşi din cârpe în loc de bebeluşi în sectorul 6 al Capitalei, amendate de Poliţia Locală

Poliția Română interventie de urgență
Poliția Română interventie de urgență
6 ianuarie 2023, 11:35

„Un fenomen bizar a început să ia amploare pe străzile Capitalei, la început de an: femei cu bebeluşi în braţe cerşesc la semafor ‘un bănuţ pentru lapte praf’. Atenţie! Nu vă lăsaţi păcăliţi! În braţele cerşetoarelor nu sunt copii, ci păpuşi din cârpe. Poliţia Locală Sector 6 a prins în fapt mai multe impostoare, pe care le-a sancţionat cu amendă”, se arată într-un comunicat transmis, vineri, de autoritatea locală.

Sursa citată relatează un astfel de caz petrecut pe 5 ianuarie.

„Ţi se rupe sufletul când vezi o femeie cu pruncul în braţe, stând cu orele pe străzi, în frig, cerând ajutor. Mulţi, miloşi, îşi deschid imediat portofelele. S-a întâmplat joi, 5 ianuarie, în intersecţia Cotroceni cu Piaţa Leu, unde o astfel de femeie apela la mila şoferilor. ‘De ce ţii copilul în frig? Vrei să te ajute cineva de la DGASPC?’, a întrebat-o un şofer. ‘Nu, nuuu, îmi trebuie doar bani pentru lapte’, a răspuns cerşetoarea”, se arată în comunicatul menţionat.

Poliţia Locală Sector 6, aflată prin zonă, s-a sesizat în acest caz şi a constatat că femeia ţinea în braţe nu vreun bebeluş adevărat, ci o păpuşă din cârpe, băgate într-o salopetă de copil.

„Nu este singura şi nici la prima abatere. Joi au fost prinse trei cerşetoare cu păpuşi din haine, în zone diferite ale Sectorului 6. Săptămâna trecută, de asemenea, alta. Sunt persoane tinere, în putere, care pot munci şi refuză sprijinul Direcţie Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC). Fiecare a fost amendată cu câte 200 de lei. Azi, 6 ianuarie, o altă femeie cu păpuşă în braţe apela la mila şoferilor în zona Grozăveşti”, adaugă primăria.

Autorităţile suspectează „o adevărată reţea de cerşetoare cu păpuşi”, pentru că unele persoane prinse în fapt figurează cu acelaşi nume de familie şi au mai fost amendate anul trecut pentru aceeaşi faptă.

În total, în 2022, poliţiştii locali din Sectorul 6 au aplicat 291 de sancţiuni pentru cerşetorie, în valoare de 45.450 de lei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă