Certificatul verde e necesar la serviciu în Croația și Letonia. Franța și Germania iau în calcul carantinarea nevaccinaților
16 Noiembrie 2021, 21:44 (actualizat 16 Noiembrie 2021, 21:59)
(actualizat 16 Noiembrie 2021, 21:59) | Știrile TVR

Creșterea numărului de îmbolnăviri COVID în Europa duce la înăsprirea restricțiilor pentru nevaccinați. Croația a intrat pe lista țărilor unde inclusiv accesul la locul de muncă e condiționat de certificatul COVID. Iar în Germania se discută despre carantinarea nevaccinaților și interzicerea folosirii transportului în comun de către persoanele care nu au certificat COVID.

Angajații din sectorul public din Croația pot merge la serviciu doar dacă au certificatul COVID care să ateste vaccinarea, trecerea prin boală sau test negativ. Oamenii și-au început prima zi de lucru în noile condiții făcând coadă la centrele de testare.

Unii angajați din mai multe instituții publice - penitenciare, primării, alte oficii guvernamentale - au protestat dis de dimineață față de condiționarea accesului la locul de muncă.

Franța ia în calcul carantinarea nevaccinațior, după modelul austriac, dar ideea a provocat controverse.

Pe fondul creșterii galopante a numărului de noi infectări în Germania, și la Berlin se discută despre carantinarea nevaccinaților, precum și despre dovada de vaccinare sau test COVID negativ în transportul public.

Amedeo Giorgetti e medic de familie într-un orășel din Italia. El s-a hotărât să nu mai primească pacienți nevaccinați. Pe toți care au venit la el la cabinet i-a tratat, dar acum nu mai primește decât vaccinați.

În Letonia, persoanele care nu s-au vaccinat și nici nu au trecut prin boală nu mai pot intra decât în magazinele cu articole de strictă necesitate.

După o perioadă de concediu fără plată, angajatorii îi pot da afară pe nevaccinați și pe cei care nu au trecut prin boală.