Cetățenii din Republica Moldova nu mai pot merge în Italia. Interdicția este valabilă și pentru persoanele care au contracte de muncă sau permise de şedere

10 iulie 2020, 19:06

Republica Moldova şi Armenia sunt singurele state din Parteneriatul Estic pentru care au fost impuse interdicţii de călătorie spre Italia. Aceeaşi măsură a fost aplicată altor două state europene – Macedonia de Nord şi Bosnia-Herţegovina. Restul ţărilor sunt din Asia şi America Latină. Nu pot intra în Italia nici alţi cetăţeni care au locuit în aceste state sau le-au tranzitat în ultimele două săptămâni.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chişinău a precizat că accesul pe teritoriul Italiei a fost interzis chiar şi pentru persoanele care au contracte de muncă sau permise de şedere în această ţară. Interdicţia a fost stabilită, iniţial, pentru perioada 9-14 iulie. Dacă va fi prelungită, poate fi o mare problemă pentru mulţi basarabeni care îşi câştigă existenţa în Italia.

Alexandru Cazacu, de la Asociaţia Moldo-Italiană „DOR” crede că Republica Moldova a ajuns în această situaţie din cauza conducerii statului, care nu a gestionat corespunzător situaţia pandemică.

Conform statisticii, doar în luna mai 2020, basarabenii au trimis din Italia, prin intermediul băncilor, aproape 23 de milioane de dolari.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite