Chișinău, contradicții și impact extern. Plecarea oligarhului Plahotniuc modifică scena politică

17 iunie 2019, 20:45

Se reîmparte puterea la Chișinău după plecarea din țară a oligarhului  Vlad Plahotniuc. Pentru ca noua guvernare să reziste este nevoie de un moratoriu pe subiecte ideologice și geopolitice care ne dezbină, a anunțat președintele Dodon.

În timp ce el declara că va ajuta la depășirea contradicțiilor, premierul Maia Sandu, le spunea angajaților din ministere să nu se lingușească pe lângă noii șefi. Și i-a îndemnat pe cetățeni să denunțe corupția din instituțiile de stat la o linie verde înființată în acest scop.

În presa de la Chișinău au apărut informații potrivit cărora noul șef al poliției ar fi cumătrul ministrului de Interne, Andrei Năstase, lider al blocului ACUM. Maia Sandu spune că în cazul unui conflict de interese va trebui anulată decizia numirii din fruntea poliției. Între timp, democrații și-au reluat activitatea în parlamentul de la Chișinău din băncile opoziției.

Acesta a anunțat pe o rețea de socializare că ia o pauză dar că nu se retrage din politică. Teodor Meleșcanu a fost întrebat de jurnaliști la Consiliul de Afaceri Externe despre poziția României în privința lui Plahotniuc.

Ministrul român de Externe spune că partenerii din Uniune au discutat despre sprijinul economic și financiar care ar putea fi oferit Chișinăului în condițiile menținerii liniei europene.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite