China. Accidentul în care au murit 21 de persoane a fost provocat deliberat de șoferul autobuzului, anunță poliția. Bărbatul era furios din cauza demolării locuinţei sale

China accident
China accident
13 iulie 2020, 09:38

Tragedia, în care 21 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 15 au fost rănite, s-a petrecut în ziua de 7 iulie la Anshun, în provincia săracă Guizhou.

În autobuz se aflau elevi de liceu care dădeau bacalaureatul, ale cărui probe începuseră marţi dimineaţă.

Imagini surprinse de camere de supraveghere şi difuzate de autorităţi arată cum vehiculul îşi schimbă brusc traiectoria, loveşte o barieră de securitate de pe marginea şoselei şi plonjează în lacul artificial.

Ancheta a scos la iveală că şoferul autobuzului, în vârstă de 52 de ani, era ‘nemulţumit de viaţa sa’ şi bulversat de aflarea veştii, chiar în aceeaşi zi, că locuinţa pe care o închiriase urma să fie demolată, a indicat poliţia din Anshun, într-un comunicat difuzat duminică pe reţele sociale.

Şoferul băuse alcool în timpul serviciului.

Informaţia fusese relatată mai întâi vineri de publicaţia economică Caixin, dar a fost ulterior blocată online.

Exproprierile de terenuri şi demolările rapide de locuinţe de către responsabili locali pentru proiecte de dezvoltare sunt o sursă majoră de furie şi de instabilitate în China, notează AFP.

Luni, numeroase media au preluat informaţia, foarte urmărită pe reţelele sociale.

‘De ce să le provoci durere atâtor familii?’, întreba un utilizator al reţelei Weibo, referindu-se la şoferul decedat.

Alţii, în schimb, puneau problema exproprierilor şi a despăgubirilor prea mici oferite persoanelor ale căror case sunt demolate.

‘Nu am simpatie faţă de şofer, dar îl înţeleg’, a scris un internaut.

La sfârşitul lui 2018, o dispută petrecută într-un autobuz public care circula pe un pod din Chongqing (sud-vest) a provocat căderea vehiculului în fluviul Yangtse, cel mai lung din China, şi moartea a cel puţin 13 persoane.

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite