China raportează o scădere a numărului de cazuri noi de infectare cu coronavirus, pentru a treia zi consecutiv
04 Martie 2020, 10:26
(actualizat 04 Martie 2020, 10:30)

China a raportat miercuri o scădere a numărului de cazuri noi de infectare cu coronavirus pentru a treia zi consecutiv şi 38 de decese suplimentare, informează AFP, preluat de Agerpres.

La nivel naţional, bilanțul epidemiei de Covid-19 a ajuns la 2.981 de morți și la peste 80.200 de persoane infectate, a indicat Comisia Naţională de Sănătate.

Potrivit autorităţilor, 115 de cazuri noi au fost înregistrate în provincia centrală Hubei, epicentrul epidemiei, unde virusul a apărut pentru prima dată în luna decembrie, şi doar patru în alte zone ale ţării.

De câteva zile, numărul de cazuri noi a scăzut în China, unde măsurile draconice de carantină care vizează peste 50 de milioane de persoane par să dea roade.

Autorităţile sunt însă îngrijorate de noile contaminări în rândul persoanelor depistate la întoarcerea lor din străinătate.

Cel puţin 13 cazuri de contaminare a unor cetăţeni chinezi reveniţi din străinătate au fost identificate în ultimele zile, dintre care opt la persoane care s-au întors marţi din Italia în provincia Zhejiang (est), în condiţiile în care în prezent Italia este ţara europeană cea mai afectată de coronavirus.  Aceste persoane lucrau în acelaşi restaurant din Bergamo, la aproximativ 40 de kilometri de Milano.

Călătorii care ajung la Beijing din ţări afectate de virus - printre care Coreea de Sud, Italia, Iran şi Japonia - sunt plasaţi în carantină timp de 14 zile.