Cîțu: Parlamentarii PNL se vor abține de la votul pentru învestirea Guvernului Cioloș

Florin Cîțu
Florin Cîțu
19 octombrie 2021, 09:41

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat marţi că le-a cerut parlamentarilor partidului „decenţă şi profesionalism” în timpul audierilor miniştrilor propuşi în Cabinetul Cioloş, menţionând că liberalii au decis să se abţină la vot.

„Decizia de vot a fost luată aseară în BEx: ne vom abţine la voturile pentru candidatura miniştrilor din acest guvern. I-am rugat pe colegii mei să vină cu argumente clare”, a afirmat Cîţu după şedinţa cu parlamentarii liberali.

Florin Cîțu a mai spus că, prin faptul că nu vor vota împotrivă, PNL arată deschidere.

Nu vom vota împotrivă. Parlamentarii PNL nu se vor ridica să pună bila, asta înseamnă deschidere, a spus Florin Cîțu.

Liderul PNL a mai spus că, în cazul în care Guvernul Cioloș nu este învestit, ”toate variante sunt pe masă.”

În urma audierii, comisiile vor întocmi un aviz comun consultativ, motivat. Dacă, în urma audierii, un candidat pentru funcţia de ministru a primit aviz nefavorabil, prim-ministrul desemnat poate prezenta o nouă propunere sau poate să menţină propunerea iniţială.

Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Votul este secret, cu bile. Trebuie să fie prezenţi cel puţin jumătate plus unu dintre membrii celor două Camere ale Parlamentului.

Pentru a fi învestit, Guvernul Cioloş are nevoie de votul favorabil a 234 de parlamentari. USR are 80 de deputaţi şi senatori.

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite