Cicliștii Invictus România au început antrenamentele pentru Jocurile Paralimpicie Militare de la Haga, din primăvara viitoare

7 mai 2021, 21:10

Cicliștii echipei Invictus așteaptă de mai bine de un an Jocurile paralimpice militare de la Haga. Din cauza pandemiei, competiția a fost amânată până acum de două ori. Militarii români au preferat însă să vadă partea plină a paharului și consideră că așa au mai mult timp pentru antrenament. Costi Slăniceanu are 42 de ani. În 2006, în Afganistan, el și-a pierdut un picior și parțial vederea. După 14 operații și o recuperare lungă și complicată, militarul s-a apucat serios de sport și a participat la Jocurile Invictus de la Toronto. Acum trage tare pentru competiția de anul viitor din Olanda.

Armata finanțează activitatea veteranilor din echipa Invictus. Chiar și așa însă, sportivii mai au nevoie de fonduri pentru echipamente, proteze speciale sau nutriție.

Voluntarii care sprijină echipa Invictus și-au propus să strângă 177000 de euro pentru participarea la Haga. Românii pot dona sau pot face sport și pot trece pe site-ul echipei kilometri parcurși.

Prințul Harry este inițiatorul Jocurilor Invictus. Prima ediția a avut loc în 2014, la Londra. La edițiile de la Sydney și Toronto, militarii români au reușit să ia medalii la tir cu arcul, la powerlifting, înot și canotaj.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite