Cifra de afaceri a IMM-urilor din România a scăzut cu aproape 14% în luna august

IMM
IMM
23 septembrie 2020, 11:01

Conform studiului, IMM-urile din România încheie sezonul de vară cu prima lună de scădere de după relansarea economiei, la mijlocul lunii mai. Astfel, comparativ cu luna iulie, evoluţia cifrei de afaceri a fost una negativă, de -13,85%, iar cea anuală şi-a menţinut trendul, înregistrând -3,76%.

Potrivit platformei, ce monitorizează peste 20.000 de întreprinderi mici şi mijlocii din toată ţara, luna august este a treia din 2020 cu cifre negative, alături de ianuarie şi aprilie. Valorile sunt, însă, foarte apropiate de cele înregistrate în august 2019, când scăderea a fost de 12 procente.

De altfel, singurul sector ce a mai înregistrat cifre pozitive în luna august este cel al activităţilor de servicii administrative şi de suport – +2%. Cele mai mari scăderi au fost identificate de către Barometru în cazul agriculturii şi pescuitului (-46%), sănătăţii şi asistenţei sociale (-21%) şi transportului (-19%).

La nivel regional, cele mai importante scăderi au fost înregistrate în Sud-Vest, de peste -30%, în timp ce tot restul României s-a menţinut între -10% şi -20%.

Deşi poate fi considerat negativ pentru luna august, Barometrul arată, în acelaşi timp, că potenţialul IMM-urilor din România este unul uriaş, indiferent de provocările pe care le întâmpină antreprenorii.

Astfel, în perioada 28 septembrie – 12 octombrie se vor desfăşura 7 evenimente-dialog, fiecare având invitat un specialist într-un domeniu esenţial de înţeles pentru fiecare afacere: contabil, administrativ, financiar, management, marketing sau resurse umane.

sursa agerpres.ro

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă