Cîmpeanu: 3,3 % dintre unitățile de învățământ nu au autorizație DSP. Două treimi din fondurile alocate pentru toalete din curtea școlilor s-au întors la buget. Ciucă: Trebuie să rezolvăm problema pentru totdeauna
30 August 2022, 09:27 (actualizat 30 August 2022, 10:32)
(actualizat 30 August 2022, 10:32) | Știrile TVR

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți că aproximativ 3,3 la sută dintre unitățile de învățământ nu au încă autorizațiile de la DSP, dar se fac demersuri pentru obținerea acestora. Ministrul a făcut referire și la școlile care au încă toaletele în curte și a spus ca, anul trecut, s-au întors la bugetul de stat două treimi din fondurile alocate pe această linie, pentru că nu au putut fi folosite.

Prim-minstrul Nicolae Ciucă a cerut ferm, până la sfârșitul acestui an, un plan pentru rezolvarea acestor probleme cu toaletele din unitățile de învățământ.

Există 3,3 % din numărul total de unități de învățământ preuniversitar care nu au încă autorizațiile DSP, dar se lucrează pentru compensarea aspectelor semnalate de DSP pentru ca aceste unități de învățământ să obțină autorizația sanitară până pe 5 septembrie. Un alt capitol ar fi acela al toaletelor în curte. Dacă autoritățile locale folosesc bugetele pe care l-am alocat din bugetul Ministerului Educației, am avut această linie bugetară, vom rămâne cu 100 de scoli. În urmă cu 3-4 ani aveam mult peste 2000 de școli, a precizat ministrul Educației. Anul trecut 2/3 din bugetul ministerului alocat pentru această linie s-a intors la bugetul de stat, a fost la autoritățile locale și nu a putut fi folosite. In opinia mea e greu de înțeles acest lucru, a subliniat ministrul Educației.

Prim ministrul Nicolae Ciucă a cerut ca până la sfârșitul anului să existe un plan concret pentru rezolvarea acestei probleme.

Nu admit niciun fel de scuză, nu e posibil ca în anul următor să intram cu aceeași discuție, sterilă, din punctul meu de vedere, pentru argumentele, justificările care se aduc. Trebuie să rezolvăm aceasta problemă pentru totdeauna, a cerut ferm prim-ministrul Nicolae Ciucă.