Canotaj: Cinci echipaje româneşti s-au calificat luni în semifinalele Mondialelor de la Racice

	Canotaj: Cinci echipaje româneşti s-au calificat luni în semifinalele Mondialelor de la Racice
 Canotaj: Cinci echipaje româneşti s-au calificat luni în semifinalele Mondialelor de la Racice
19 septembrie 2022, 15:16

Campioanele olimpice Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, la dublu vâsle, au câştigat seria a treia cu timpul de 6min51sec82/100 şi vor trage în semifinalele prevăzute pe 23 septembrie.

Echipajul feminin de dublu rame (Ioana Vrînceanu/Denisa Tîlvescu) s-a calificat în semifinalele din 22 septembrie, după ce s-a impus în seria a doua cu timpul de 7min02sec89/100, devansând ambarcaţiunea SUA cu peste o secundă.

Barca de patru rame fără cârmaci, compusă din Mihăiţă Ţigănescu/Mugurel Semciuc/Ştefan Berariu/Forin Lehaci, a câştigat prima serie cu timpul de 5min54sec90/100 şi a avansat în semifinalele din 22 septembrie, alături de Africa de Sud, clasată a doua.

În proba feminină de patru rame fără cârmaci, echipajul României (Mădălina Bereş/Amalia Bereş/Magdalena Rusu/Roxana Anghel) a ocupat locul secund în seria a doua cu timpul de 6min29sec04/100, în urma Irlandei (6min27sec59/100), dar a acces în semifinalele programate pe 22 septembrie.

În proba masculină de patru vâsle, echipajul României (Mihai Chiruţă/Ciprian Tudosă/Ioan Prundeanu/Marian Enache) a ocupat locul al doilea în seria a a doua cu timpul de 5min42sec, după Marea Britanie (5min41sec91/100), dar a prins semifinalele din 22 septembrie.

Echipajul românesc de patru vâsle (Elena Logofătu/Cristina Drugă/ Ioana Moroşan/Patricia Cireş) a fost al patrulea în prima serie şi va trage în recalificările prevăzute pe 20 septembrie.

În prima zi a competiţiei, duminică, Ionela Cozmiuc (schif simplu categorie uşoară), alături de Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan (dublu rame fără cârmaci) au obţinut de asemenea calificarea în semifinale.

România participă la Mondialele de la Racice cu 11 ambarcaţiuni şi 35 de sportivi.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite