Cinci nume pentru șefia DIICOT. Candidații, în fața comisiei de selecție, condusă de ministrul Justiției

17 ianuarie 2020, 11:51

Șefa interimară a DIICOT, Giorgiana Hosu, este unul dintre cei cinci procurori care semnează rechizitoriul lui Gheorghe Dincă din cazul Caracal. Ea admite că DIICOT a greșit în comunicarea publică privind acest caz, dar dă asigurări că dosarul este foarte bine făcut și va duce la condamnarea lui Dincă.

Un candidat cotat cu șanse în concurs este fostul șef DIICOT Daniel Horodniceanu. El a relatat cum a încercat să uniformizeze practica procurorilor privind combaterea consumului de droguri ușoare.

Ioana Albani are și ea merite în carieră, pentru care a fost decorată de FBI, iar Viorel Badea, fost procuror DIICOT, a fost anchetatorul hackerului Guccifer, extrădat în SUA. Al cincilea înscris în cursa pentru șefia DIICOT este Teodor Niţă, procuror din Constanța.

Marți, ministrul Justiței va anunța pe cine a selectat pentru șefia celor trei mari Parchete DNA, DIICOT și Parchetul general.

_________________________________________

A susținut deja interviul în fața comisiei prezidate de ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, procuroarea Ioana Albani, care a fost adjunctă a DIICOT și șefa Serviciul din cadrul DIICOT de combatere a infracțiunilor informatice, a precizat Alexandru Costache pentru Telejurnal 12.00.

Albani a fost decorată de FBI pentru munca depusă ca șef al Serviciului de combatere a infracțiunilor informatice.

Ea a admis la interviu că DIICOT a greșit în comunicarea mediatică privind cazul Caracal și a indicat, de asemenea, că instituția nu a știut cum să relaționeze cu victimele.

Vor merge vineri la DIICOT pentru a-și susține interviurile și actuala șefă interimară, procuroarea Giorgiana Hosu, considerată favorită.

Va susține interviul și fostul șef al instituției, Daniel Horodniceanu, de asemenea creditat cu șanse mari pentru a obține acest post.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite