Cine vor fi șefii marilor parchete? Gabriela Scutea, Crin Bologa și Oana Pâţu pleacă din poziția de favoriți

7 februarie 2023, 21:05

Șeful DNA Crin Bologa a anunțat săptămâna trecută, la bilanțul parchetului anticorupție, că va candida pentru un nou mandat de 3 ani.

Sub conducerea lui Bologa, DNA l-a trimis în judecată pe fostul premier al României, Călin Popescu Tăriceanu, pentru o presupusă mită de peste 800.000 de dolari, și pe fostul președinte al Camerei Deputaților și ex-lider PSD, Liviu Dragnea, în dosarele „Vizită în SUA la Trump” și „Tel Drum”. DNA a mai trimis în judecată foști miniștri precum Adrian Chesnoiu, de la Ministerul Agriculturii, sau Nicuale Bădălău, de la Ministerul Economiei.

Șeful DNA are însă un contracandidat în persoană procurorului Marius Voineag, de la Parchetul General, care a fost și procuror DIICOT și a instrumentat unele dintre dosarele lui Liviu Luca și Sorin Ovidiu Vântu.

La Parchetul General, Gabriela Scutea, s-a înscris și ea în cursă pentru un nou mandat. Încă din decembrie, când a acordat un interviu Știrilor TVR, ea a lăsat să se înțeleagă că își dorește continuitate.

În mandatul Gabrielei Scutea, procurorii militari au reluat anchetă în dosarul 10 August și au retrimis în instanță dosarul Revoluției.

Pentru conducerea DIICOT candidează șefa interimară Oana Pâţu şi procuroarea Ioana Albani, decorată de FBI.

Pe 10 februarie, Ministerul Justiție va anunță oficial lista candidaților, iar până la sfârșitul lunii va formula propuneri către președintele României care are decizia finală.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite