Ciocniri între manifestanți și forțele de ordine în Daghestan. ”De ce ne iei copiii? Opriți războiul!” au strigat protestatarii față de mobilizarea parțială a Moscovei

Ciocniri între protestatari și manifestanți în Daghestan
Ciocniri între protestatari și manifestanți în Daghestan
26 septembrie 2022, 08:58

OVD-Info, un monitor independent al drepturilor omului din Rusia, a declarat că peste 100 de persoane au fost arestate în timpul protestelor din capitala regională Makhachkala.

Grupul a adăugat că este îngrijorat de rapoartele despre „detenții foarte dure” care au loc în provincie.

În timp ce în ultimele zile au avut loc proteste mari în mai multe orașe din Rusia – peste 700 de persoane fiind arestate doar sâmbătă – imaginile demonstranților din Daghestan care se luptă cu poliția marchează izbucnirea unui focar de violență împotriva autorităților.

Zeci de videoclipuri postate pe rețelele de socializare arată protestatari confruntându-se cu poliția și alți oficiali de securitate în Makhachkala, OVD-Info raportând că ofițerii au recurs la folosirea pistoalelor cu gloanțe de cauciuc și a sprayurilor paralizante.

Într-un videoclip, un bărbat reținut de oficiali lovește cu capul un ofițer de poliție, apoi ceilalți polițiști îl lovesc cu putere.

Într-un alt videoclip, un ofițer de securitate încercă să scape de grup mare de demonstranți, care vor sal imobilizeze.

Un grup de femei s-a confruntat cu un ofițer care păzește un centru de recrutare și au condamnat cu furie războiul din Ucraina, o femeie strigându-i ofițerului că „Rusia se află pe teritoriul unei alte țări”.

 

De ce ne iei copiii”, au strigat femeile. „Cine a fost atacat? Rusia a fost atacată? Ei nu au venit la noi. Noi am atacat Ucraina. Rusia a atacat Ucraina! Opriți războiul!”

OVD-Info a mai raportat că localnicii din satul Endirey au blocat o autostradă federală, în încercarea de a opri oficialii de securitate care încercau să pună în aplicare proiectul de intrare în zonă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite