Ciolacu: Cred că o intervenție, pe o perioadă limitată, a înjumătățirii accizei la carburanți, ar avea un efect benefic asupra inflației
21 Februarie 2022, 14:13 (actualizat 21 Februarie 2022, 15:26)
(actualizat 21 Februarie 2022, 15:26) | Știrile TVR

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că ar trebui intervenit asupra accizei la carburanți, pentru o perioadă limitată, deoarece prețul motorinei și benzinei are efecte în lanț asupra celorlalte produse și asupra inflației.

Eu am cerut ministrului de Finanțe, d-lui Câciu, o simulare ce înseamnă acciza la carburant și cât este componentă din preț, a ajuns la 7 lei la motorină, un preț  deja... ca și efect la scumpirea energiei. Cred că o intervenție, pe o perioadă limitată, a înjumătățirii, de exemplu, a accizei, ar avea un efect benefic asupra inflației. Fiindcă a doua mare problemă după scumpiri este inflația. Din calculele domnului ministru ar scădere a  prețul de 1,2 lei, pe o perioada în funcție de cât suportă bugetul de stat. Știm foarte bine că prețul carburanților are un efect pe linie asupra celorlalte produse. Deci intervii la energie, apoi la carburanți pentru a nu se duce pe un alt lanț de scumpiri, a declarat luni Marcel Ciolacu.