Cîţu: Am încredere în BNR când spune că această creştere a inflaţiei este una tranzitorie

Florin Cîțu
Florin Cîțu
13 decembrie 2021, 14:43

El şi-a exprimat încrederea în BNR, menţionând că „merge” în continuare pe măsurile pe care aceasta le ia în privinţa inflaţiei, care este „doar tranzitorie”.

Am încredere în Banca Naţională a României când spune că această creştere a inflaţiei este una tranzitorie, pentru că dacă ar fi fost ceva permanent, sunt sigur că Banca Centrală ar fi luat decizii mai demult (…). Inflaţia sau dinamica inflaţiei este în teritoriul Băncii Naţionale, eu am încredere că Banca Naţională se uită foarte atent la evoluţia inflaţiei şi dacă ar fi văzut o problemă ca rata inflaţiei să fie permanentă, ar fi luat măsurile necesare pentru ca această rată a inflaţiei să scadă. Având în vedere că măsurile pe care le-au luat au dus la această rată a inflaţiei, eu merg în continuare pe ceea ce spune Banca Naţională, că este doar tranzitorie„, a explicat liderul liberalilor, potrivit Agerpres.

Dacă nu se vor găsi soluţii care să ducă la o scădere naturală a preţurilor de energie, a adăugat Cîţu, inflaţia va creşte.

Este o surpriză în informaţia de astăzi (faptul că inflaţia a fost de 7,9% în octombrie – n.r.), aţi văzut că măsurile care au fost luate de a plafona preţurile au dus la o stagnare a preţurilor la energie. Problema este că aceste preţuri vor fi oprite doar până în martie şi dacă până atunci nu se găsesc soluţii care să ducă la o scădere naturală a preţurilor la energie, inflaţia va creşte după acea perioadă„, a arătat Cîţu, răspunzând unei întrebări pe această temă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă