Florin Cîţu: Copiii până la 12 ani nu vor mai fi testaţi ca să intre la activităţi în localităţile cu incidenţă de peste 3 la mie. Accesul în mall-uri este permis doar cu certificatul COVID

Premierul Florin Cîțu sedință
Premierul Florin Cîțu sedință
23 septembrie 2021, 13:11

„Astăzi vom avea o şedinţă de Guvern pentru a adopta o hotărâre care să modifice câteva măsuri. Aş vrea să le spun românilor că nu se vor închide magazinele la ora 18,00 peste 4 la mie (incidenţă – n.r.), vom elimina această cerinţă, vom merge până la 6 la mie, iar propunerea mea şi sper că aşa a rămas – în zonele care sunt carantinate noaptea cei care au certificat de vaccinare pot să iasă din casă. Nu mi se pare normal dacă te-ai vaccinat şi ai certificat de vaccinare să ţi se restricţioneze în vreun fel activitatea. Am cerut ca hotărârea CNSU să includă această modificare. Şi copiii între 6 şi 12 ani nu vor mai fi testaţi dacă vor să meargă… peste 3 la mie. Sunt lucruri pe care le corectăm”, a declarat Florin Cîţu.

Premierul a precizat că o altă măsură care va fi aprobată stabileşte ca în mall-uri zona de food court să fie izolată şi să se poată intra doar în baza certificatului verde.

 

 

Potrivit hotărârii CNSU în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori, la nivelul centrelor comerciale în care își desfășoară activitatea mai mulți operatori economici, zonele de servire a preparatelor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice să fie delimitate de restul spațiului, astfel încât accesul în aceste zone să fie permis doar pe baza certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID19 sau, în cazul persoanelor fizice provenite din state ale căror autorități nu emit certificate digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19 sau documente compatibile cu aceste certificate, în baza unui document, pe suport hârtie sau în format electronic, care să ateste vaccinarea, testarea sau vindecarea de infecția cu virusul SARS-CoV-2.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite