20 de ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 | Preşedintele Iohannis şi premierul Cîţu, mesaje de solidaritate cu poporul american

SUA atentatele din 11 septembrie
SUA atentatele din 11 septembrie
11 septembrie 2021, 11:56

Preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat sâmbătă solidar cu poporul american, la 20 de ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, reafirmându-şi hotărârea de a combate terorismul.

„La 20 de ani de la 11 septembrie 2001, gândurile noastre se îndreaptă către familiile victimelor, supravieţuitorilor, salvatorilor şi tuturor celor ale căror vieţi au fost afectate de acela act atroce de ură. În această zi de comemorare, suntem solidari cu poporul american şi ne reafirmăm hotărârea de a combate terorismul”, a scris Iohannis, într-un mesaj în limba engleză postat pe Twitter.

În atentatele petrecute acum 20 de ani şi-au pierdut viaţa peste 3.000 de oameni, între care şi cinci români: Eugen Gabriel Lazăr, Corina Stan, Alexandru Liviu Stan, Joshua Poptean, Ana Fosteris.

 

La rândul său, premierul Florin Cîţu a transmis un mesaj de solidaritate cu poporul american, la 20 de ani de la atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001.

„Solidaritate cu poporul american. Nu vom uita niciodată. Mai uniţi şi mai puternici împreună!”, a scris Cîţu, pe Facebook.

Mesajul este însoţit de o fotografie în care premierul este la Memorialul ridicat în amintirea celor care au murit în atacurile de la 11 septembrie 2001.

 

 

 

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite