Cluburile Fenerbahce şi Galatasaray se mobilizează pentru ajutorarea celor afectaţi de cutremurul din sudul Turciei. Hagi: Toate gândurile mele merg către poporul turc

Cutremur Turcia
Cutremur Turcia
6 februarie 2023, 16:58

„Suntem trup şi suflet alături de ţara noastră. Clubul se pregăteşte să demareze acţiuni concrete pentru a veni în sprijinul tuturor celor care au nevoie. Formăm cea mai numeroasă organizaţie a societăţii civile din Turcia, vom face toţi paşii necesari în faţa acestei tragedii care a lovit ţara”, se arată într-un comunicat al clubului Fenerbahce.

La rândul său, Galatasaray a publicat o listă cu articolele necesare pentru victimele cutremurului, făcând apel la donaţii, toate produsele urmând să se strângă pe stadionul Ali Sami Yen. Se solicită cu precădere saci de dormit, cuverturi termice şi produse alimentare pentru copii.

Antrenorul echipei de fotbal Farul Constanţa, Gheorghe Hagi, unul dintre cei mai cunoscuţi români din Turcia după performanţele realizate ca jucător la Galatasaray, a transmis, luni, un mesaj de susţinere pe Facebook către poporul turc, greu încercat după seismele de luni care au provocat câteva mii de decese.

Puternicul seism cu magnitudinea 7,8 care a lovit luni dimineaţă Turcia şi Siria s-a soldat, potrivit ultimelor bilanţuri anunţate, cu mii de morţi, dintre care peste 1.100 de decese în Turcia şi aproape 800 în Siria, precum şi cu mii de răniţi în fiecare dintre cele două ţări.

Cutremurul a avut epicentrul în provincia Kahramanmaraş şi a zguduit sudul Turciei şi nordul Siriei în timpul nopţii, la ora locală 04:17 (01:17 GMT). Cutremurul din timpul nopţii a fost urmat de un nou seism puternic, cu magnitudinea 7,7, în aceeaşi regiune, în jurul orei 10:25 GMT.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite