CNA, pe traseul protestului. Doi membri ai instituţiei au intervenit, în direct, în Telejurnal
30 Ianuarie 2017, 13:41 (actualizat 30 Ianuarie 2017, 13:43)
(actualizat 30 Ianuarie 2017, 13:43) | Știrile TVR

Faţă de protestele anterioare, marşul de aseară a avut ca ţintă şi alte instituţii în afară de Guvern, printre care sediul Consiliului Naţional al Audiovizualului. Manifestanţii au cerut aplicarea legii şi sancţionarea televiziunilor de ştiri despre care, susţin ei, manipulează publicul.

Printre revendicările protestatarilor se numără şi demisia preşedintelui CNA, pentru ceea ce aceştia numesc „lipsa de reacţie la manipulări, care devin din ce în ce mai agresive, şi pentru subordonarea politică”. Doi dintre membrii Consiliului au intervenit, prin telefon, in telejurnalul de aseară, în timpul desfăşurării protestului.

Valentin Jucan, membru CNA:Ceea ce se cere în acest moment şi anume reformarea Consiliului este o chestiune cel puţin de bun simţ şi este una pe care o solicit şi eu de la începutul mandatului. Această reformare nu trebuie susţinută în favoarea sau în defavoarea unui post de televiziune, ci trebuie susţinută exclusiv în favoarea publicului”.

Radu Herjeu, membru CNA:Au existat probleme – şi nu foarte mici – în reflectarea mitingului de săptămâna trecută. Am primit şi sesizări. Eu nu le-am numărat, sincer să fiu, că nu mă interesează. Eu am spus întotdeauna că pot fi 1000 de sesizări şi să nu se constate încălcarea legii şi poate fi una singură şi să se constate derapajul. Nu numărul e important ci dacă s-a încălcat sau nu legea. Asta vom decide, cel mai probabil, marţi, când voi conduce şedinţa”.