CNCCI: Cum a scăzut rata de infectare în orașele aflate în carantină

Poliție. Carantină
Poliție. Carantină
14 decembrie 2020, 20:15

Potrivit CNCCI, în mai multe municipii, localități, orașe, comune, sate a fost instituită carantina zonală pe o perioadă de 14 zile sau prelungirea acesteia după caz, însă evoluția incidenței cumulate în zonele vizate, în ultimele 14 zile la 1000 de locuitori a scăzut. CNCCI pune acest fapt pe importanța adoptării în timp util a măsurilor suplimentare de protecție a comunităților în zonele unde riscul epidemiologic era semnificativ.

De exemplu, în județul Sibiu, la data instituirii carantinei (16 noiembrie), municipiul Sibiu înregistra o incidență de 13,43 la mia de locuitori, iar la data de 13 decembrie, valoarea incidenței a scăzut la 4,86 la mia de locuitori.

În orașul Tălmaciu, din județul Sibiu, la data instituirii carantinei (16 noiembrie) se înregistra o incidență de 10,33 la mia de locuitori, iar la data de 13 decembrie se arată o scădere la 2,04 la mia de locuitori. În cazul acestui oraș a fost necesară prelungirea perioadei de carantinare, care a expirat luni.

O alta localitate din județul Sibiu cu o scădere considerabila a incidenței este și municipiul Mediaș, care la data instituirii carantinei (23 noiembrie) înregistra o incidență de 9,23 la mia de locuitori, iar la data de 13 decembrie se evidențiază o valoare de 4,08 la mia de locuitori.

În județul Sălaj, la data instituirii carantinei (5 noiembrie), municipiul Zalău înregistra o incidență de 9,96 la mia de locuitori, iar la data ieșirii (3 decembrie) o valoare de 3,52 la mia de locuitori.

O altă localitate din județul Sălaj cu o scădere considerabilă a incidenței este și localitatea Jibou, care la data instituirii carantinei (5 noiembrie) înregistra o incidență de 9,14 la mia de locuitori, iar la data încetării (3 decembrie) o valoare de 2,8 la mia de locuitori.

Județul Iași, la data instituirii carantinei (29 noiembrie) în comuna Ciurea se înregistra o valoare a incidenței de 8,67 la mia de locuitori, iar luni, incidența a scăzut la 5,52 la mia de locuitori.

La data instituirii carantinei în orașul Ineu, județul Arad, (25 noiembrie), orașul înregistra valoarea incidenței de 9,52 la mia de locuitori, iar la data ieșirii ( 9.12.2020), 4,97 la mia de locuitori.

La data instituirii carantinei în orașul Nucet, județul Bistrița, se înregistra o valoare a incidenței de 6,55 la mia de locuitori, iar la data ieșirii ( 9 decembrie), 2,87 la mia de locuitori.

Tot în județul Bistrița Năsăud, la data instituirii carantinei (19 noiembrie), în municipiul Bistrița se înregistra 8,18 la mia de locuitori, iar la data ieșirii (3 decembrie), 4,98 la mia de locuitori.

În județul Maramureș s-a instituit carantina în municipiul Baia Mare, când se înregistra o valoare de 7,21 la mia de locuitori, iar la data ieșirii (2 decembrie) incidența a scăzut la 3,97 la mia de locuitorii.

În județul Cluj, la data instituirii carantinei în localitatea Gherla, (5 noiembrie), se înregistra o incidență de 9,30 la mia de locuitori, iar la data ieșirii (3 decembrie), 4,69 la mia de locuitori.

În județul Alba s-a instituit carantina în 17 noiembrie în municipiul Blaj, când se înregistra o valoare a incidenței de 11,21 la mia de locuitori, iar la data ieșirii (8 decembrie), incidența era de 4,86 la mia de locuitori.

În județul Satu-Mare s-a instituit carantina în 19 noiembrie în municipiul Satu Mare, când se înregistra o incidență de 8,24 la mia de locuitori, iar la data ieșirii (3 decembrie) valoarea a scăzut la 5,73 la mia de locuitori.

În județul Timiș, municipiul Lugoj înregistra la data instituirii carantinei (21 noiembrie), o valoare a incidenței de 6,94 la mia de locuitori, iar la data ieșirii (5 decembrie), 3,45 la mia de locuitori.

„Date fiind aceste exemple, dorim să adresăm un apel tuturor cetățenilor care ne sunt parteneri în această criză sanitară și anume, să respecte măsurile de protecție, să manifeste atenție sporită igienei și să evite zonele aglomerate, mai ales în contextul apropierii sărbătorilor de iarnă. Același mesaj îl reiterăm atât persoanelor aflate în zonele vizate carantinate dar și acelora care se află în zone care au ieșit de sub incidența carantinei teritoriale, în scopul comun de a limita răspândirea noului Coronavirus”, transmite CNCCI.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite