CNCD: Interzicerea manelelor la Timișoara, discriminare. Avertisment pentru primarul Nicolae Robu

Nicolae Robu
Nicolae Robu
20 mai 2020, 14:51

Printre deciziile adoptate miercuri de Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării se numără și una legată de intenția de a interzice manelele la Timișoara.

„Intenția de a interzice expres difuzarea și interpretarea de manele pe spațiul public din Timișoara de către Instituția Primarului municipiului Timișoara, reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat sancțiunea avertismentului contravențional. Hotărâre adoptată cu 7-1 voturi”, arată CNCD într-un comunicat.

Anul trecut, primarul Nicolae Robu a dispus interzicerea interpretării şi difuzării manelelor şi folosirea grătarelor în aer liber pe domeniul public din Timişoara, precum şi practica anunţării de dedicaţii.

Potrivit unei note interne semnată de Nicolae Robu, adresată structurilor Primăriei Timişoara, decizia a fost luată având în vedere „unele lucruri neavenite” petrecute în oraş.

„Având în vedere unele lucruri neavenite, petrecute în oraşul nostru la diverse evenimente, se interzice interpretarea/difuzarea de manele pe domeniul public al municipiului Timişoara, în aer liber, precum şi practica anunţării de dedicaţii, indiferent cine şi pentru cine le solicită. Se interzice folosirea pe domeniul public al Municipiului Timişoara, în aer liber, a grătarelor, proţapurilor şi altor ustensile de gătit cu foc deschis, generatoare de fum şi degajatoare de mirosuri de bucătărie de intensităţi deranjante”, se arăta în nota internă.

Nota internă a fost transmisă Societăţii „SC Pieţe SA”, Biroului Autorizare Activităţi Comerciale, Biroului Organizare Evenimente şi Poliţiei Locale şi, spre ştiinţă, tuturor structurilor Primăriei Municipiului Timişoara şi subordonate/ aparţinătoare.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite