CNN: Putin ar dori o fabrică Bayraktar în Rusia. Faimoasele drone au semănat teroare în rândul forțelor ruse

Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
27 iulie 2022, 14:55

Subiectul ar fi fost dezbătut chiar de către cei doi preşedinţi, Recep Tayyip Erdogan şi Vladimir Putin, în timpul unei vizite la Teheran.

Erdogan a spus la o întâlnire în cadrul partidului său, AKP, că Rusia vrea să achiziţioneze vestitele drone. „Putin mi-a spus că vrea să lucreze cu Baykar”, a afirmat liderul de la Ankara.

Preşedintele rus ar fi propus chiar deschiderea unei fabrici Baykar în Rusia, pentru producţia de drone.

Compania care le produce este apropiată de familia liderului turc. Un important oficial al unităţii producătoare este Selcuk Bayraktar, ginerele preşedintelui turc.

Cu toate acestea, CEO-ul Baykar, Haluk Bayraktar, a spus, săptămâna trecută, într-un interviu acordat pentru CNN, că firma sa nu va vinde niciodată arme Rusiei.

„Nu le-am livrat sau furnizat nimic, şi nu vom face niciodată aşa ceva, pentru că noi susţinem Ucraina, susţinem suveranitatea ei, rezistenţa ei pentru independenţă”, a declarat Haluk Bayraktar pentru CNN.

Dronele Bayraktar au fost lăudate pentru eficienţa lor în războiul din Ucraina, având o contribuţie importantă la obţinerea succeselor de către armata ucraineană.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite