Coșurile de gunoi stradale, pline în Sectorul 1. Romprest colectează doar o dată pe săptămână şi reclamă că primăria nu își plătește facturile

12 iulie 2021, 13:05

În aceste zile caniculare, coșurile de gunoi stradale din mijlocul Bucureștiului, de pe Calea Victoriei, sunt pline ochi: o sursă de infecție și mirosuri grele.

Reprezentanții operatorului de salubritate spun că au fost nevoiți să reducă frecvența colectării coșurilor de gunoi din lipsă de bani. Trebuie şi să concedieze 700 de angajați pentru că Primăria Sectorului 1 le datorează 120 de milioane de lei, adică 24 de milioane de euro, pentru servicii prestate încă din luna iulie anul trecut.

Sorin Velicu, director operaţional Romprest: „În condiţiile acestea, activitatea de salubrizare stradală nu a mai putut fi susţinută din fondurile primite de la primărie şi nemaiavând la dispoziţie nici fonduri atrase, nici fonduri proprii, a trebuit să accesăm clauza din contract de diminuare a frecvenţelor de execuţie a serviciului de salubrizare stradală datorită neplăţii serviciului”.

În replică, primarul Clotilde Armand spune că în mai puțin de un an a achitat către compania Romprest aproape 180 de milioane de lei. Primarul susţine că operatorul are unele servicii chiar și de 14 ori mai scumpe ca în alte orașe. În plus, chiar dacă e nemulțumit, operatorul are obligația legală să continue colectarea deșeurilor.

Primarul Clotilde Armand a fost mandatat de Consiliul Local al Sectorului 1 să verifice costurile operatorului de salubritate. Primarul a deschis și un proces în justiție în acest sens, iar pronunțarea este stabilită pe 23 iulie. Între timp însă, locuitorii sectorului 1 sunt obligaţi să suporte gunoaiele de pe străzi.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite