Tunsori gratuite la Versailles, în scopuri ecologice
12 Octombrie 2020, 14:19
(actualizat 12 Octombrie 2020, 15:05)

Angajații de la Palatul Versailles beneficiază de tunsori gratuite pentru a salva Planeta. E inițiativa unei companii specializate în reciclarea firelor de păr care a apelat, pentru acest proiect, la ucenicii unei frizerii locale. Acțiunea s-a dovedit a fi un succes și de acum, va fi reluată lunar.

Fosta reședință a regelui Ludovic al XIV-lea al Franței s-a transformat într-un uriaș salon de coafură. De la administratori la grădinari, toată lumea se tunde gratis, la inițiativa unei companii specializate în reciclarea firelor de par.

La vedere, a fost afișat un panou cu textul "un kg de păr = 200 de litri de apă economisiți". Dar e doar un aspect al problemei. Părul uman conține cheratină, o substanță care absoarbe produsele uleioase cum e petrolul - și așa poate contribui la operațiunile de curățare a apelor poluate, de exemplu. Cheratina se folosește și în domeniul medical, la vindecarea bolilor de piele, dar și în agricultură și horticultură.

Firma care reciclează părul uman colaborează cu sute de saloane din întreaga Franță, iar prin noua inițiativa de la Versailles, speră să câștige de partea sa și mai mulți hair-stiliști.