Cod roșu de coronavirus în tot mai multe școli din țară
09 Octombrie 2020, 22:51

Avem tot mai multe focare de coronavirus, iar situația lovește și învățământul. În municipiul Bacău, toate școlile s-au închis, după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori. Elevii vor învăța online. Și în Capitală, 17 unități de învățământ au pus lacătul pe ușa de la intrare și vor ține cursurile online. Situația pare mai gravă de la o zi la alta.

Situația devine îngrijorătoare în școlile din Capitală, unde, în ultimele zile, s-au înregistrat tot mai multe cazuri de COVID.

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a decis ca încă 17 unități să treacă din scenariul galben în scenariul roșu, adică elevii vor învăța exclusiv online. Printre aceste școli se numără colegii mari, ca "Tudor Vianu", "Gheorghe Șincai", "Spiru Haret" sau "Mihai Viteazu".

Alte 12 unități de învățământ au ieșit din scenariul roșu și vor învăța în scenariul galben, adică în sistem hibrid.

Situația se poate schimba însă de la o zi la alta, în funcție de evoluția epidemiologică.

În Capitală, rata de infectare a ajuns la 2,28, dar nu se pune problema, spun autoritățile, ca toate școlile să intre în scenariul roșu.

În municipiul Bacău însă, toate școlile au fost închise pentru 14 zile, din cauza numărului mare de infectări. Elevii vor învăța online.

La nivel național, aproape 400 de școli sunt în scenariul roșu. Peste 4.850 de unități sunt în scenariul galben, adică în sistem hibrid și în peste 12.000 de școli toți elevii merg în clase.