Cod roșu de inundații Italia. Un elicopter s-a prăbușit în timpul unei intervenții. 36.000 de oameni au fost evacuați
21 Mai 2023, 14:11 (actualizat 21 Mai 2023, 19:40)
(actualizat 21 Mai 2023, 19:40) | Știrile TVR

Codul roșu se menține în Italia, în regiunea Emilia Romagna, unde 36 de mii de persoane au fost evacuate până acum. 100 de comune au fost inundate iar salvatorii au avut peste 3.000 de intervenții. Un elicopter s-a prăbușit, în timp ce încerca să intervină pentru a repara rețeaua de electricitate. Premierul Georgia Meloni a plecat mai devreme de la summitul G7 din Japonia pentru a reveni in Italia pe fondul situaţiei de urgenţă.

De câteva zile, salvatorii acționează fără oprire, pentru a duce la adăpost oamenii.

”Am 74 de ani, iar doamna 82, și până acum nu am mai văzut așa ceva. Pentru că noi, în localitatea noastră, aveam apă până aici, la brâu, și nu se vedea nimic, un torent foarte puternic”, povestește o localinică.

Multe zone au rămas fără electricitate, iar acolo au fost trimise echipe care să repare rețeaua. Într-una dintre intervenții, un elicopter cu 4 oameni la bord s-a prăbușit. Două persoane au fost grav rănite.

Deși alerta este încă în vigoare, mulți oameni au început să curețe zonele în care nu mai plouă. Plajele, care erau pregătite pentru sezonul estival, arată ca după potop.

Încă sunt zone izolate din cauza drumurilor blocate de viituri, iar autoritățile spun că riscul alunecărilor de teren va fi și în următoarele săptămâni.