Școlile și grădinițele private s-ar putea redeschide din 15 iunie

29 mai 2020, 18:15

Redeschiderea unităților de învățământ private vine și cu reguli stricte: un număr mai mic de copii în grupe, păstrarea distanței sociale și recomandarea de a face mai multe activități în aer liber.

Sălile din grădinițe trebuie să asigure câte 4,5 mp pentru fiecare copil. Iar pătuțul sau salteaua să nu fie folosite și de altcineva. La activitățile în aer liber vor putea participa mai multe grupe de copii, însă se va respecta distanța de 1,5 m între micuți. Sunt recomandări făcute de specialiștii Centrului Naţional de Evaluarea Şi Promovare a Stării de Sănătate şi înaintate ministerelor Sănătății și Educației. Deschiderea școlilor și grădinițelor particulare depinde însă de evoluția epidemiei.

„S-a pus în discuţie şi redeschiderea treptată a unor unităţi de învăţământ particulare, dar numai pentru anumite activităţi, şi numai după ce se vă realiza o evaluare a măsurilor de relaxare şi numai după ce se încheie starea de alertă”, a declarat ministrul Educației Monica Anisie.

„Ne referim la posibilitatea organizării unor școli de vară sau cercuri, ateliere, cluburi extracurriculare, în general. Noi suntem pregătiți, avem și infrastructura și disponibilitate să implementăm cam orice măsura s-ar da”, a precizat Adina Stoenescu – Asociația Școlilor Particulare.

Patronii acestor afaceri vor însă să știe exact ce au de făcut. Mai ales după trei luni în care cheltuielile au fost mai mari decât încasările.

„Cam începem de la zero. Știm că toate recomandările sunt posibile. Măsuțele vor fi așezate de-așa natura încât copiii să nu simtă această distanțare socială”, spune Alina Iordache, managerul unei grădinițe private.

Înainte de a duce copiii la grădiniță sau afterschool, părinții le vor măsură temperatura. Iar dacă au febră, micuții vor rămâne acasă. Iar cei care nu au probleme nu vor mai avea voie să ia cu ei jucării sau alte obiecte.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite