Școlile nu se deschid după vacanța de Paște

14 aprilie 2020, 17:56

Oficial, băncile și catedrele rămân goale până la jumătate lunii mai, după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat prelungirea măsurilor restrictive în România cu încă 30 de zile.

Elevii și părinții nu ar trebui să se sperie. Copiii nu vor pierde anul școlar. Și se vor întoarce în clase numai în condiții de maximă siguranță.

Un lucru e cert. Elevii din ani terminali vor susține examenele naționale, fară materia din semestrul al doilea din acest an. Așa a stabilit prin ordin ministrul Educației.

„Din consultările cu partenerii sociali, data poate să fie oricând în intervalul iunie -15 iulie. Nu avem o dată certă pentru Examenele Naţionale şi Bacalaureat, dar în acest moment se menţine ideea de a fi susţinute fizic cu copiii în sălile de clasă”, a precizat Daniela Visoianu, consilier al ministrului Educației.

Cel puțin în următoarea lună, învățarea vă continua în mediul online iar profesorii vor avea și un ghid care să clarifice acest proces.

„Problema majoră pe care o avem este că nu se poate evalua în acest moment, sistemul nu este pregătit pentru evaluare, sistemul nu este pregătit nici la nivel de resursă umană și nici la nivel de logistică. Câteva sute de mii de copii care nu au acces la aceste platforme online. Trebuie timp pentru așa ceva. Chiar dacă mâine guvernul va aloca suma necesară, nu este suficient. Este nevoie de calificarea resursei umane pentru predarea în online”, crede Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinți.

Din cauza epidemiei de coronavirus și a măsurilor impuse în perioada stării de urgență, Ministerul Educației a anulat simulările examenelor și olimpiadele școlare. Și a decalat calendarul pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

România a pierdut un milion de turiști străini, în ultimii patru ani