Colinde româneşti în Franţa. Concert extraordinar al Coralei Ciprian Porumbescu din Suceava. Copiii de la Şcoala Românească din Lyon l-au aşteptat pe Moş Crăciun cu o serbare

18 decembrie 2018, 15:16

Şi tot cu poezii şi cântece de iarnă, colinde şi tradiții româneşti s-au pregătit pentru  Crăciun copiii de la Şcoala Românească din Lyon. Ei l-au aşteptat pe Moş Crăciun cu o serbare pe care au prezentat-o împreună cu profesorii şi instructorii lor. Îmbrăcați în costume populare, cei mici au cântat şi au dansat emoționați, dar puternic susținuți de părinții şi prietenii din sală. Astfel, tot ce au aflat la cursurile de limba română au putut pune în practică la spectacol. Din anul 2011 de când a fost înființată, Şcoala Românească de la Lyon este o asociație care îşi propune sensibilizarea la limba română,  păstrarea şi transmiterea valorilor culturale, spirituale şi a tradițiilor româneşti.

(w460) FOTO: Teod

„Existența şi continuitatea acestei şcoli este posibilă datorită implicării părinților care fac acest lucru benevol, din dorința de a transmite spiritul românesc copiilor care nu au avut posibilitatea să-l descopere prin experiențe proprii”, spune preşedintele asociației, Vasilica Harbuzaru.

Lecțiile sunt ținute cu multă dăruire de câteva profesoare care şi-au propus îmbunătățirea comunicării în limba română şi care transmit copiilor, în acelaşi timp, noțiuni despre familie, comunitate  sau regiunea de unde provine familia fiecăruia. Foarte bine primite au fost şi cursurile de limbă română pentru adulții francezi sau de alte naționalități.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite