Începe contraofensiva ucraineană? Generalul Valerii Zalujnîi: ”A sosit timpul să luăm înapoi ceea ce este al nostru”
28 Mai 2023, 09:12 (actualizat 28 Mai 2023, 09:33)
(actualizat 28 Mai 2023, 09:33) | Știrile TVR

Comandantul forțelor armate ale Ucrainei, generalul Valerii Zalujnîi, a sugerat iminența unei operațiuni majore după ce a postat sâmbătă, pe o rețea de socializare mesajul „a sosit timpul să luăm înapoi ceea ce este al nostru”. Declarația lui Zalujni a fost însoțită de un videoclip motivațional, de o calitate cinematografică, în care sunt prezentați soldați ucraineni înarmați, care se pregătesc de luptă, notează The Guardian.

Videoclipul intitulat „E timpul să ne luăm înapoi ceea ce este al nostru” reprezintă o rugăciune pentru eliberarea Ucrainei.

Textul care însoțește videoclipul cu soldați ucraineni cu tancuri Western Leopard 2 a fost inspirat de o rugăciune scrisă de Osyp Mashchak acum aproape 100 de ani, notează Anton Gheraşcenko, consilier în cadrul Ministerului ucrainean de Interne, pe o rețea de socializare.

"Contraofensiva are loc deja de câteva zile", a declarat consilierul şefului administraţiei prezidenţiale de la Kiev, Mihailo Podoliak într-un interviu acordat miercuri seara televiziunii italiene Rai. "Acesta este un război intens de-a lungul unei frontiere de 1.500 kilometri. Acţiunile noastre au început deja", a adăugat Podoliak,  potrivit Agerpres.

Ucraina pregăteşte o contraofensivă pentru a elibera teritoriile ocupate de invadatorii ruşi. Reprezentanții armatei ucrainene nu au făcut publice informații referitoare la pregătirea și desfășurarea acestei operațiuni.