Comisia Europeană a autorizat cele două vaccinuri adaptate variantei Omicron, recomandate de EMA

Vaccin. Vaccinare
Vaccin. Vaccinare
2 septembrie 2022, 15:31

‘Alte autorizări ar trebui să urmeze în scurt timp, pentru a începe campaniile de vaccinare în statele membre’, a mai precizat Stella Kyriakides.

Marco Cavaleri, director pentru Strategie al EMA: Vaccinurile adaptive care incorporează subvariantele Omicron BA4 şi BA5 sunt în prezent verificate de către EMA şi vor fi prezentate în curând. Într-adevăr, evaluăm o propunere pentru vaccinul bivalent Comirnaty cu mesager RNA care ţinteşte atât varianta originală SARS-CoV-2 şi subvariantele Omicron BA4 şi BA5. Rezultatul acestei verificări este aşteptat pentru mijlocul lui septembrie. Discuţiile sunt în desfăşurare cu Moderna în vederea unei propuneri pentru vaccinul bivalent BA4-5, pe care ne aşteptăm să îl primim, de asemenea, luna aceasta.

Joi, Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a aprobat cele două vaccinuri produse de alianţa Pfizer-BioNTech şi de compania Moderna.

‘Aceste vaccinuri sunt versiuni adaptate ale vaccinurilor Comirnaty (produs de Pfizer-BioNTech) şi Spikevax (produs de Moderna) pentru a combate subvarianta BA.1 de Omicron, pe lângă tulpina originală de SARS-CoV-2’, explica EMA într-un comunicat.

Varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 a devenit dominantă în această perioadă în Europa.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite