Comisia Europeană avertizează: Vizele pentru ruși ar trebui să nu aibă o valabilitate mai mare de 90 de zile. Cine stă mai mult, să aplice pentru permis de rezidență
30 Septembrie 2022, 20:43 (actualizat 30 Septembrie 2022, 20:46)
(actualizat 30 Septembrie 2022, 20:46) | Știrile TVR

Vizele pentru cetăţenii ruşi care fug de mobilizare trebuie acordate cu multă atenţie, avertizează Comisia Europeană, dupa ameninţările Moscovei.

Astfel, cei care au intrat în ţările Uniunii şi stau mai mult de 90 de zile ar putea fi trimişi înapoi în Rusia. Daca vor să rămână într-o ţară europeană, cetăţenii ruşi ar trebui să aplice pentru vize pe termen lung sau pentru permis de rezidenţă.

Ylva Johansson, comisar UE pentru Afaceri Interne: „Dacă o persoană, cetăţean rus, intenţionează să stea mai mult de 90 de zile în UE, acesteia nu ar trebui să i se elibereze viză. Le cerem statelor membre să ancheteze foarte strict dacă există riscul ca o persoană căreia i s-a acordat viză pe termen scurt să nu se întoarcă în Rusia în termenul de 90 de zile, cât viza este valabilă”.

CITIȚI ȘI:  Război în Ucraina, ziua 219: Zelenski: Ucraina „este pregătită pentru discuțiile cu Rusia, dar cu un alt președinte”. Putin, în Piața Roșie, după anexare: Vom spori nivelul de securitate al acestor zone. Victoria va fi a noastră