Guvernul și ANRE caută soluții în privința compensării prețului la energie pentru populație și firme. Se discută despre supraimpozitarea producătorilor sau a furnizorilor

18 august 2022, 10:10

Astăzi specialiștii din Agenția Națională de Reglementare a Energiei se întâlnesc ca să stabilească noi măsuri pentru compensarea prețului energiei.

Guvernul are încă datorii către furnizorii de energie care au asigurat furnizarea de la începutul anului pănă acum la un preț compensat.

Se discută și despre o supraimpozitare a producătorilor sau a furnizorilor de energie. Nu este clar care actor de pe piața energiei va fi supra impozitat și nici care este procentul de taxă care ar putea fi aplicată.

Până săptămâna viitoare, ministrul Energiei, Virgil Popescu, trebuie să prezinte o variantă în privința compensării prețului energiei.

Premierul Nicolae Ciucă i-a cerut ministrului Energiei ca, până luni, să prezinte și proiectele de investiții în energie: cele care urmează să fie realizate cu bani europeni, prin PNRR, dar și cele care vor fi realizate cu bani de la bugetul de stat.

CITEȘTE ȘI: Ciucă: Planul pentru asigurarea consumului de energie pentru la iarnă va fi prezentat pe 31 august. Prioritară e sprijinirea populației vulnerabile, IMM-urilor, industriei alimentare

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite