Complexul de la Corbu trebuie desființat, au decis autoritățile

11 martie 2022, 21:09

Șantierul din apropierea plajei Corbu a început în urmă cu câteva luni. Proiectul prevede 24 de căsuțe, constructorul a obținut avizele, dar a atras valuri de indignare după ce a intrat pe teren. Pe 10 februarie, reprezentanţii Inspectoratului de Stat în Construții au impus oprirea unor lucrări după ce au identificat mai multe nereguli la fața locului.

Constructorul însă nu a oprit lucrările. Poliţiştii s-au sesizat şi au urmat noi verificări făcute împreună cu reprezentanți ai Gărzii de Mediu și comisari de la Biosfera Delta-Dunării.

Sancțiunea prevede și aducerea terenului la forma inițială. Constructorul trebuie să se conformeze până pe 15 aprilie. Reprezentanţii constructorului reclamă însă că nu au primit documente legate de sistarea lucrărilor şi nici despre amenzi: „Nu avem cunoștință de conținutul notei de constatare și nici nu am primit vreo notificare din partea Gărzii de Mediu și IPJ Constanța sau comunicare în acest sens.”

Dacă nu vor fi respectate măsurile impuse, autoritățile vor depune plângere penală. Proiectul vizează ridicarea mai multor spații de cazare în imobile ce urmau a fi ridicate în paralel cu linia apei Mării Negre.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite