Concert eveniment, “Femeia fără umbră”. Opera lui Richard Strauss, cântată în premieră în România, are şi proiecţii video

4 septembrie 2019, 15:22

O feerie plină de simboluri, trimiteri literare şi muzicale, “Femeia fără umbră” poate fi văzută ca un imn adus iubirii conjugale care face posibilă uniunea dintre un muritor şi o zână din lumea spiritelor. Pentru ea, absenţa umbrei înseamnă imposibilitatea de a avea copii şi de a se integra lumii pământene. E gata de orice ca să-şi procure o umbră, pe care o negociază cu o femeie săracă. Opera în varianta de concert de la Sala Palatului are parte de proiecţiile video ale lui Carmen Vidu. Regizoarea s-a documentat din timp. O sursă de inspiraţie a fost corespondenţa dintre libretistul Hugo von Hofmanstal şi compozitorul Richard Struss.

“Femeia fără umbră” de Richard Strauss a avut premiera acum o sută de ani, e o lucrare complexă care cere solişti cu voci excepţionale, include coruri şi sonorităţi speciale. Vorbim şi de instrumente mai rare, cum sunt armonica de sticlă, orga sau maşina de vânt şi de tunete.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă