Concertul de Anul Nou al Filarmonicii „George Enescu”, transmis live, de la ora 19.00, din Sala Mare a Ateneului Român
06 Ianuarie 2021, 10:26
(actualizat 06 Ianuarie 2021, 10:35)

Joi, 7 ianuarie 2021, Concertul de Anul Nou al Filarmonicii „George Enescu”, condus de dirijorul italian David Crescenzi, va fi transmis live, de la ora 19.00, din Sala Mare a Ateneului Român, pe canalele online ale instituției.

Din program fac parte Uvertura la Bărbierul din Sevilia de Gioacchino Rossini, Valsul florilor din Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski, Dansurile ungare nr. 3, 5, 6 de Johannes Brahms și Vals imperial, Polca Auf der Jagd, Polca Tritsch-Tratsch, Polca Pizzicatto, Polca Unter Donner und Blitz, Valsul Dunărea albastră, Marşul Radetzky de Johann Strauss-fiul.

„Anul 2021 va fi tot un an dificil, cel puţin în prima parte. Sperăm că ne vom întoarce cât de curând în sălile de spectacol. E necesar să avem răbdare și mai ales înţelepciunea de a respecta strict recomandările specialiştilor. Vreau să cred că deschiderea stagiunii din luna octombrie a anului curent se va putea face cu public în sala de concert. Surogatul online nu trebuie prelungit, existând riscul afectării calităţii actului artistic, dar şi al trăirilor rafinate pentru melomani”, a declarat Andrei Dimitriu, directorul general al Filarmonicii „George Enescu”.

Concertul live din 7 ianuarie 2021 va putea fi ascultat pe canalele online ale Filarmonicii „George Enescu“: https://www.fge.org.ro/, pe pagina de Facebook și pe  YouTube.

Concertul este transmis, joi seară, și pe pagina de Facebook a Radio România Muzical.