Concluzii după audierile de la comisia SRI: Ghiţă şi-a făcut vacanţe cu Coldea, dar şi cu fostul director SRI, George Maior
25 Ianuarie 2017, 21:26 (actualizat 25 Ianuarie 2017, 21:47)
(actualizat 25 Ianuarie 2017, 21:47) | Știrile TVR

Familiile lui Florian Coldea şi Sebastian Ghiţă au fost împreună în mai multe vacanţe, dar fostul director adjunct al SRI şi-a achitat facturile. E declaraţia preşedintelui comsiei parlamentare care supraveghează activitatea SRI, Adrian Ţuţuianu, la audierea directorului SRI. Eduard Hellvig a stat 7 ore în faţa comisiei, unde a arătat că serviciul este supus unui atac fără precedent dar, pe mandatul său, instituţia nu se va implica în politică.

Şeful SRI a confirmat că familiile Coldea şi Ghiţă şi-au făcut vacanţe împreună. Dar nu a fost considerat un motiv care să împiedice repunerea generalului în funcţie în urmă cu câteva zile şi ulterior trecut în rezervă. Într-una din vacanţe a fost prezentă şi familia ambasadorului român în Statele Unite, George Maior, dar şi fostul vicepremier Vasile Dâncu.

Eduard Hellvig a anunţat că, pentru mai multă rigoare, va pune la punct un cod etic al lucrătorului SRI, care va fi public. El a venit la comisia SRI înarmat cu valize de documente şi a ţinut să arate că serviciul este demonizat pe nedrept, deşi respectă întocmai litera legii.

Acum, comisia care controlează activitatea SRI analizează datele obţinute şi intenţionează să mai cheme şi alte persoane la audieri. Şeful comisiei spune că de acum înainte parlamentul va fi mai atent în a supraveghea serviciul.