Concurs de eleganţă pe roţi. Automobile clasice extrem de rare au fost vedete la Castelul Peleş

26 iunie 2017, 13:49

Vedeta incontestabilă a concursului de eleganţă pentru vehicule istorice a fost un autoturism din 1924 – Ego 4/14. Nu s-au fabricat decât şapte bucăţi. Azi mai exista doar două. Una dintre ele la Muzeul Tehnicii din Berlin, cealaltă la Tecuci, la Muzeul de Istorie.

Readus la viaţa şi la strălucirea de odinioară, autoturismul a devenit celebru. A ajuns chiar şi pe marile ecrane în filmul lui Nae Caranfil, „Restul e tăcere”.

A făcut furori la Sinaia şi un BMW clasic de excepţie – 328 Mille Miglia Roadster din 1939. Un automobil care în 1940 trebuia să participe la Marele premiu al oraşului Braşov, o cursă anulată din cauza celui de-Al Doilea Război Mondial. Trei exemplare mai există în lume. Cu unul dintre acestea au avut norocul să se pozeze cei care au trecut pe la Castelul Peleş.

Concursul de eleganţă auto de la Sinaia a început în anul in 1934, dar a fost întrerupt odată cu izbucnirea celui de-Al Doilea Război Mondial. Seria competiţiilor s-a reluat în 2011, sub înaltul patronaj al Regelui Mihai.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite