Concursul Internațional „George Enescu” a început cu un concert de gală transmis în direct la TVR

29 august 2020, 12:28

Va fi o ediție atipică a concursului Enescu, supusă restricțiilor impuse de pandemie. Astfel, primele două etape vor avea loc până pe 20 septembrie, exclusiv în mediul online. Concurenții au trimis înregistrări cu interpretările lor. Publicul le va putea accesat pe site-ul Festivalului, iar membrii juriului le vor analiza de acasă. Organizatorii speră însă că semifinalele și finalele fiecărei secțiuni – violoncel, vioara, pian – reprogramate pentru luna mai a lui 2021, să se poată ține totuși pe scena Ateneului.

Astă seară, de la ora 18.00, concertul de gală de la Ateneu, transmis online, va fi în direct la TVR și va fi dirijat de Josep Caballé Domenech.

În program figurează și două lucrări în primă audiție mondială ale unor foști laureați ai concursului la compoziție: Alexandru Ștefan Murariu și Dan Dediu. Dan Dediu e acum membru al juriului.

Lansat în 1958 că parte a primei ediții a Festivalului George Enescu, Concursul internațional Enescu a devenit un brand în sine, pe scena căruia s-au făcut remarcați numeroși artiști. În acest an, concursul a venit c-o provocare adresată publicului : „Salvează frumusețea în viață”. E o campanie menită să-i inspire pe oameni să reziste în timpul pandemiei și să sprijine arta.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Festivalul Internațional „George Enescu” va fi promovat în Republica Moldova