Concursul Internațional ”George Enescu” începe pe 29 august. Peste 200 de concurenți au confirmat participarea online. Iubitorii muzicii pot transmite feedback-ul lor de acasă

26 august 2020, 11:15

Televiziunea Română este și anul acesta coproducător și partener oficial al Consursului

Anul acesta pare să fie un an al premierelor. Dacă pandemia a adus ceva bun, este că a provocat. Festivalul Internațional George Enescu a refuzat să-și anuleze ediția din 2020 și se va desfășura pentru prima dată în online. A lansat și o provocare ”salvează frumusețea în viață”.

Oana Marinescu, director de comunicare al Festivalului și Concursului George Enescu, a povestit la TVR, în emisiunea Ca’n viață că provocarea online a fost acceptată atât de membrii juriului cât și de concurenții.

Până în acest moment, avem peste 220 de concurenți care au confirmat că rămân cu noi în varianta online (…) În total sunt din 41 de țări de pe tot globul, cel mai mulți sunt  din Asia, din Coreea de Sud, din China din Japonia, din SUA – Canada, sunt foarte mulți și din Europa, atât din UE cât și din estul Europei, avem și din Rusia. Așadar noi acoperim tot globul și riscul pandemiei, în clipa în care s-au închis căile de comunicare și de transport, a fost ca acești  concurenți să nu poată ajunge la București, la fel și juriul, spune Oana Marinescu.

Primul concert va avea loc sâmbătă la ora 18.00, la Ateneul Român și se va desfășura cu sala goală. Va fi transmis însă în online pe festivalenescu.ro și la Televiziunea Română, la TVR 1, în direct.

Ochestra va fi în număr mai redus pentru a se putea respecta regulile de distanțare.

Pentru partea de competiție, pe platforma online au fost introduse butoane de aplauze, astfel că spectatorii vor putea să transmită candidaților părerile lor.

Clipurile concurenților vor fi publicate pe site-ul competiției  unde iubitorii muzicii pot să asculte concurenții de câte ori vor, în perioada in care se desfășoară etapa. Sub fiecare clip vor fi butoane care corespund aplauzelor. Pot să spună ”Bravo”, ”M-a emoționat” sau ”Aplauze în picioare”.

” Vă asigur ca muzicienii vor primi feedback-ul sălii”, a subliniat Oana Marinescu.

Anul acesta concursul George Enescu a lansat provocarea „Salvează frumusețea în viață”.

Ce ne-am gândit noi : A fosta atât de greu anul acesta și continuă să fie și dacă ne pierdem ghidajul frumuseții, riscăm să nu ne mai bucurăm de ceea ce avem, a arătat directorul de comunicare al festivalului și concursului George Enescu.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Rod Stewart și-a vândut catalogul muzical pentru 100 de milioane de dolari (media)