Condamnări grele pentru complicii teroriștilor de la revista Charlie Hebdo și atacatorului de la supermarketul kosher din suburbiile Parisului

16 decembrie 2020, 19:25

În procesul care a durat 3 luni au fost judecate 14 persoane pentru rolul avut în pregătirea și desfășurarea atacurilor sângeroase.

Magistrații au decis, în funcție de gradul de vinovăție, pedepse între 4 de închisoare și detenție pe viață. După cinci ani de anchete, peste 200 de persoane s-au constituit parte civilă în acest proces pentru care au lucrat nu mai puțin de 94 de avocați.

Procesul s-a desfășurat în condiții de maximă securitate.

Iar Hayat Boumeddiene, fosta parteneră a militantului islamist Amedy Coulibaly, care în ianuarie 2015 a atacat un supermarket kosher din suburbiile Parisului, a fost condamnată la 30 de ani de închisoare.

Atacul a avut loc la 24 de ore după atentatul sângeros de la Charlie Hebdo. Coulibaly a fost ulterior ucis în operaţiunea desfăşurată de poliţie pentru eliberarea ostaticilor.

Hayat Boumeddiene, care face obiectul unui mandat de arestare internaţional, este în viaţă şi s-ar afla în Siria, unde ar fi aderat la gruparea jihadistă Stat Islamic.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite