Condamnări la închisoare în dosarul Ferma Băneasa pentru Remus Truică, Benjamin Steinmetz, Tal Silberstein. Paul al României, condamnat și el, dat în urmărire internațională

17 decembrie 2020, 19:32

Apostol Muşat, fost primar al comunei Snagov, a fost condamnat la 4 ani închisoare cu executare.

Acceaşi pedeapsă a primit-o şi Nicolae Jecu, fost prefect al judeţului Ilfov.

Au mai fost condamnați Ignatenko (fostă Păvăloiu) Nela – 5 ani, Robert Roşu (avocat) – 5 ani, Niculae Dima – 4 ani, Caterina Popa – 4 ani, Gheorghe Olteanu – 4 ani, Valentin Delcea – 4 ani, toate pedepsele fiind cu executare.

Au fost condamnaţi cu suspendare Dragomira Gheorghiţă, Corina Dicu, Ioan Stoian, Marius Marcovici şi Lucian Mateescu.

Polițiștii au mers la locuința lui Paul al României, din centrul Capitalei, pentru a-l duce la penitenciar, însă nu l-au găsit. Soția sa Lia, care a ieșit din casă pentru a-i însoți pe polițiști, nu a dorit să răspundă întrebărilor jurnaliștilor pentru a clarifica unde se află în acest moment Paul. A fost dat în urmărire internațională.

Omul de afaceri Remus Truică, fost șef de cabinet al lui Adrian Năstase, s-a predat în această seară polițiștilor stațiunii Snagov.

În iunie 2019, la fond, la Curtea de Apel Brașov, omul de afaceri Remus Truică fusese condamnat la 4 ani de detenţie, iar Paul al României, la 3 ani cu suspendare, în dosarul retrocedării ilegale a fermei regale de la Băneasa şi a Pădurii Fundu Sacului din Snagov.

În schimb, israelienii Benjamin Steinmetz, Tal Silberstein și Moshe Agavi, dar și jurnalistul Dan Andronic fuseseră achitați atunci.

Prejudiciul din dosar se ridică la peste 145 de milioane de euro.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite