Consens politic pentru desființarea Secției Speciale pentru investigarea infracțiunilor din Justiție

7 iulie 2021, 12:46

Iulia Scântei, senator PNL: Comisia de la Veneția spune că trebuie să îi ferim pe judecători, pe cei care investighează de mecanisme șicanatoare, abuzatoare și că trebuie să existe un mecanism. Când ai o Secție Specială cu 6000 de dosare din care toate sunt plângeri penale in REM noi trebuie să distingem între acestea, dacă ele sunt șicanatoare și au doar menirea să pedepsească un magistrat pentru modul în care cu justețe, cu bună știință și-a îndeplinit atribuțiile și alte dosare care  care privesc fapte penale săvârșite cu intenție, cu rea credință. Noi suntem liberali și suntem foarte asumați să avem o justiție de tip european  ca faptele penale să fie investigate.

Mihai Alexandru Badea, deputat USR: USR-PLUS va propune o sesiune extraordinara și vom susține desființarea secției și revenirea la situația anterioară înființări sale. Dosarele aceste secții să revină la celelalte parchete să își recapete competență în materia cazurilor care implică magistrați. Nu este vorba doar despre DNA, ci și despre DIICOT, Parchetul  General.

Senator UDMR, Lorand Turos: UDMR susține desființarea SIIJ, totodată considerăm necesar să avem anumite garanții, menite să dea independentă justiției. Dacă legea permite abuzuri ele se vor întâmpla, noi trebuie să garantam independenta judecătorilor.

Senator PSD, Robert Cazanciuc: PSD va vota pentru proiectul de lege care garantează independența judecătorului. Dacă după dezbateri proiectul de lege care va reieși va avea garanții, cu siguranță vom vota.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă